Herkullinen uutuus: suklaarasia omalla kuvalla »

Ota parempia kuvia! Katso tubettaja Vinkareen vinkit

Kirjoittaja ifolor,

Tällä videolla 14 vuotta valokuvausta harrastanut Ville Kankare kertoo vinkkinsä siihen, miten saat otettua parempia kuvia. ”Valokuvaus on kuin lihas, mitä pitää kehittää”, sanoo Ville ja antaa meille kymmenen vinkkiä kuvaamisen treenaamiseen.

Vinkareen 10 vinkkiä parempiin kuviin:

1. Etsi uusia kuvakulmia

Aina ei tarvitse ottaa kuvaa seisten, vaan pyri löytämään uusia perspektiivejä kuvan ottamiseen. Mene matalalle, korkealle tai jonnekin eri tasolle sellaiseen kuvakulmaan, josta ihmissilmä ei normaalisti katso.

2. Rule of thirds / kolmanneksen sääntö

Rajaamisessa kannattaa hyödyntää kameran tai kännykkäkameran apuviivoja. Sijoita viivojen risteyskohtiin jotakin mielenkiintoista.

3. Sommittele huolellisesti

Älä rajaa nivelten kohdalta tai jätä päästä osa kuvan ulkopuolelle. Asettele kuvattavan silmät apuviivojen tasalle (ks. kohta 3).

4. Harjoittele poseeraamista

Parhaimmat kuvat saat, kun kuvattava osaa ottaa rennosti kameran edessä. Poseeraamista kannattaa treenata.

5. Kerro kuvalla jokin tarina

Keksi tilanne, mitä kuvassa voisi tapahtua tai käske mallia tekemään jotain. Saat heti paljon parempia ja kiinnostavampia kuvia.

6. Kuvaa yksityiskohtia

Kuvaa läheltä vaikkapa ruoka-annoksia tai puiston kukkia. Nämä lähikuvat tuovat myös kuvakirjojen aukeamiin kivaa twistiä.

7. Huomioi mistä suunnasta valo tulee

Etsi lähiympäristöstä kaikkein valoisin kohta ja hyödynnä vallitsevaa valoa, erityisesti sisätiloissa ja pimeän aikaan.

8. Ole kärsivällinen

Odota, että ylimääräiset ihmiset menevät pois tai kohteessa alkaa tapahtua jotain. Tämä pätee erityisesti matkakuvissa. Odottaminen yleensä palkitaan hyvällä kuvalla.

9. Tarkkaile ympäristöä

Onko lähistöllä aita, jonka läpi voisi kuvata? Tai mieti, voisiko kuvan ottaa toisesta kuvakulmasta, jolloin etualalle saa jotain mielenkiintoista. Näin saat uusia perspektiivejä kuviisi.

10. Ole oikeaan aikaan liikenteessä

Kultainen hetki ja sininen hetki eli hetket ennen ja jälkeen auringonlaskun värjäävät maiseman ja tuovat kuvaan hienon tunnelman. Kokeile rohkeasti ja löydä oma kuvaustyylisi. Tsemppiä harjoitteluun!

Vinkareen kanavat:

Youtube: Vinkare

Instagram: KankareVille

Twitter: KankareVille

Lue lisää