• Pariskunta ottaa selfietä juhlissa

  Näin otat aikuisten selfien

  Kaipaatko rentoa otetta juhlakuviin? Ota selfie juhlien sankarin kanssa. Nappaa tästä vinkit kesän onnistuneimpiin selfiekuviin.

  Yhteisselfie, yksittäisselfie vai pariselfie?

  Selfie ei tunne rajoja: voit pyytää vaikka koko juhlaporukan mukaan. Suuntaa silloin itse etualalle ja pyydä juhlijoita pysymään tiiviissä ryhmässä itsesi takana ja katsomaan suoraan kameraan. Kohota puhelinta ylhäälle ja räpsäise! Jos käytät selfiekeppiä apuna, saat vielä laajemman kuvan juhlaväestä. Tarkempia ohjeita selfiekepin käyttöön löydät tästä artikkelista.

  Vilkaise ennen kuvan ottoa, mitä taustalla näkyy

  Jos otat selfietä sisällä, voi kuvan taustalla olla esimerkiksi hauska tapetti tai lahjapöytä. Rajaa kaverikuvasi tiiviisti, jos haluat että esimerkiksi muut juhlavieraat eivät näy taustalla. Kuvan taustalla voi olla kuitenkin vaikka hauska tapetti tai lahjapöytä.

  Kesän parhaimmat selfiet saat otettua tietysti ulkona. Vilkaise ennen kuvan nappaamista puhelimen etukameran kautta, että kaverisi päästä ei sojota pensaan oksa tai vaikkapa pihan kukka-asetelma.

  Riittäähän valo?

  Hyvä selfieiden ottaja tietää, ettei kuvaa kannata räpsäistä missä valossa tahansa. Kannattaa käyttää hetki kuvauspaikan ja -valon etsimiseen. Suoraa auringonpaistetta on hyvä välttää, sillä se tekee kasvoille yleensä isoja varjoja. Paras selfie on kuin ammattilaisen ottama potrettikuva, jossa valo on yleensä mahdollisimman tasainen.

  Minkälainen ilme?

  Onko sinulla tai ystävilläsi kuvissa aina samanlainen ilme? Nappaa kaverisi yllättäen kuvaan mukaan, ettei hän ehdi stressaamaan ilmettä tai poseerausta. Voit myös hassutella selfiessä ja kokeilla jotain aivan uutta ilmettä.

  Aikuisten selfie

  Ole luova!

  Voit napata selfieen mukaan esimerkiksi päivänsankarille antamasi lahjan tai kukan. Parhaan valon ja taustan löytämiseksi voit räpsiä vaikka kymmeniä eri versioita ja valita niistä jälkikäteen parhaimman. Rentoutta kuviin saat ottamalla kaverin reippaasti kainaloon tai halaukseen

  VINKKI! Kännykkäkuvista teetät hetkessä aidot valokuvat – lataa ilmainen sovellus puhelimeesi!

  Lue lisää