Kati Sulin Pohjoismaiden toimitusjohtajaksi

Ifolor tähtää vahvaan kasvuun Suomesta käsin – Kati Sulin Pohjoismaiden toimitusjohtajaksi

Kuvatuotteistaan tunnettu Ifolor uudistaa brändiään ja käynnistää kansainvälisen kasvuvaiheen, jossa Pohjoismaiden markkinat ovat keskeisessä roolissa. Kati Sulin on nimitetty Ifolorin Pohjoismaiden toimitusjohtajaksi ja konsernin johtoryhmän jäseneksi.

Viidessätoista maassa toimiva, yksilöitäviin kuvatuotteisiin keskittyvä Ifolor käynnistää kansainvälisen kasvuvaiheen ja panostaa vahvasti markkinaosuutensa kasvattamiseen Pohjoismaissa Suomesta käsin. Tavoitteen toteuttamiseksi Ifolor on nimittänyt Kati Sulinin konsernin johtoryhmän jäseneksi ja Pohjoismaiden toimitusjohtajaksi marraskuun alusta lähtien. Ifolor Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Leena Lamminen jatkaa yhtiön talous- ja varatoimitusjohtajana.

Sveitsiläisen perheyrityksen liikevaihto oli viime vuonna yli 100 miljoonaa Sveitsin frangia, josta Pohjoismaiden osuus oli noin viidennes. Ifolor on jo tällä hetkellä johtava kuvatuotteiden valmistaja Pohjoismaissa, ja suurin asiakaskunta sillä on Suomessa.

”Markkinat Pohjoismaissa ovat hyvin paikallisia, ja näemme merkittäviä kasvumahdollisuuksia erityisesti Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Vahva asemamme Suomessa sekä Keravan valokuva- ja kuvatuotetehtaamme kapasiteetti ja laatu luovat erinomaisen pohjan liiketoimintamme kasvulle. Vauhtia kunnianhimoisten tavoitteidemme toteuttamiselle antaa Kati Sulinin monipuolinen osaaminen brändin, datan ja digitaalisen liiketoiminnan johtamisesta”, Ifolor-konsernin toimitusjohtaja ja yrityksen omistaja Hannes Schwarz sanoo.

Kati Sulin siirtyy Ifolorille tietoliikennekonserni DNA:n digijohtajan (CDO) tehtävästä. Aiemmin Sulin on työskennellyt muun muassa Sanoma-konserniin kuuluneen sisältömarkkinointitoimisto Head Office Finlandin toimitusjohtajana, Fazer-konsernin online- ja mediajohtajana sekä viestintätoimisto Hill & Knowltonin operatiivisena johtajana. Lisäksi hän on Pihlajalinnan, LähiTapiola Henkivakuutusyhtiön, Kalevala Korun ja Viestilehdet Oy:n hallituksen jäsen.

”Ifolorin tuotteilla ihmiset tallentavat elämäntarinaansa ja jakavat muistoja toisilleen. Kun yhdistämme tämän ainutlaatuisen tunnesiteen ja maailman jatkuvan muutoksen yhä kuvakeskeisemmäksi, meillä on hyvät lähtökohdat rakentaa niin merkityksellistä brändiä kuin liiketoiminnan kasvuakin”, Kati Sulin sanoo.

Ifolorin juuret Suomessa ulottuvat vuoteen 1926, jolloin Eino Partanen perusti vaimonsa Ainin kanssa Valokuvatarpeisto Helios Fotografiska Magasin -valokuvaamon. Valokuvauksesta tuli pian koko kansan harrastus, ja vuosikymmenten varrella myös Kuva-Sampona ja Ifinä tunnettu yritys toi markkinoille muun muassa valokuvien postimyynnin ja kehitti kymppikuvan. Vuonna 2006 sveitsiläinen perheyritys Photocolor AG osti Ifin, ja yhtiön nimi muuttui Ifoloriksi. Nykyään yhtiön hittituotteita ovat muun muassa yli kahden miljoonan kappaleen myyntiin Suomessa yltäneet kuvakirjat sekä omista kuvista tehdyt sisustustaulut. Keravan valokuva- ja kuvatuotetehtaalta lähtee vuosittain keskimäärin miljoona lähetystä neljään eri maahan.

”Ifolorilla on panostettu tinkimättömästi kautta aikojen sekä valokuvien ja kuvatuotteiden laatuun että erinomaiseen asiakaspalveluun. On hienoa päästä luomaan uutta pohjoismaista vaihetta yhdessä kuvan todellisten ammattilaisten kanssa”, Kati Sulin toteaa.

Lisätietoja antavat:

Pohjoismaiden toimitusjohtaja (marraskuun alusta lähtien) Kati Sulin, Ifolor, 040 5858 488

Talous- ja varatoimitusjohtaja Leena Lamminen, Ifolor Oy, 040 722 8106, leena.lamminen@ifolor.fi

ifolorin kuvatuotteiden kanssa voit elää uudelleen unohtumattomia muistoja. Tarjoamme laajan valikoiman korkealaatuisia tuotteita kuten kuvakirjoja, kuvakalentereita, kuvakortteja, kuvatauluja, kuvalahjoja ja digitaalisia kuvia. Olemme vuonna 1961 perustettu perheyhtiö, jossa perinteet yhdistyvät innovaatioihin. Hiilijalanjälkemme olemme pienentäneet nollaan vuodesta 2011 lähtien. ifolor toimii 15 maassa, työllistää noin 270 ihmistä ja yhtiömme liikevaihto on yli 100 miljoonaa Sveitsin frangia. Valmistamme suositut kuvatuotteemme pääkonttorissamme Kreuzlingenissä Sveitsissä ja Keravalla Suomessa.

Lue lisää