Avec Sofié -bloggaaja haluaa sisustaa omilla kuvillaan

Kuka määrää taulun paikan?

Avec Sofié -bloggaaja haluaa sisustaa omilla kuvillaan

Avec Sofié -blogin pitäjä Janette Knaapi miettii jo kuvatessaan, mihin huoneeseen ja mihin kohtaan kotiaan hän kuvansa ripustaa. Lue suosikkibloggaajan vinkit kuvilla sisustamiseen!

"Tämä kuvan nainen ei tiedä, että hän on seinällämme. Otin kuvan Barcelonassa, yhdestä lempikaupungeistani, jossa olimme poikaystäväni kanssa. Halusin ottaa rauhallisen kuvan muistoksi reissustamme. Tahdon seinilleni jotain omaa, itse tallennettua – en valmista kaupasta. 

Etelä-Ranskan kodissamme ripustin taulun ikkunan viereen. Ikkunastamme näkyy meri, samanvärinen kuin kuvan naisen turkoosit kengät. Seinissämme on puolestaan samaa harmaan sävyä kuin katukivetyksessä. Siksi taulu sopii sisustukseen kauniisti.

Mustavalkoinen kuvataulu sopii graafiseen sisustukseen.

Kotimme Pariisissa on pieni ja värimaailmaltaan rauhallinen. Sinne valitsin mustavalkoisen taulun. Seinillämme on jo valmiiksi paljon graafisia, mustavalkoisia karttoja. Aion ripustaa tämän mustavalkoisen kuvataulun niiden viereen."

3 x Janeten sisustusvinkit

1) Iso taulu, liian pieni seinä? 

Jos tilaa on vähän, vältä isoja ja voimakkaita kuvatauluja. Vaikutelma on sama kuin pienessä huoneessa, jossa on aivan liian iso sohva. Sisusta pieni tila mieluummin yksittäisillä pienillä tauluilla tai valokuvilla. Valitse seinälle kuvia, joissa on kontrasteja toisiinsa nähden ja materiaaleina erilaisia tekstuureja. Kaikkien kuvien ei tarvitse olla samanlaisissa raameissa.

2) Väripilkkuja seinälleJos sisustuksesi on mustavalkoinen, piristä sisustusta muutamalla väriläiskällä. Erikokoisista tauluista ja kuvista loihdittu rykelmä on helposti tylsä, jos kuvat sekä raamit ovat mustavalkoisia. Valitse joukkoon yksi tai kaksi värikästä raamia tai kuvaa.

Janette Knaapi

3) Aihe huoneen mukaan 

Kuvat kannattaa valita huoneen funktion mukaan. Itse en laittaisi makuuhuoneeseen kuvaa New Yorkin takseista. Suosin makuuhuoneessa rauhallisempaa tunnelmaa. 

Meillä on makkarissa paljon kuvia minusta ja poikaystävästäni, joka matkustelee paljon. Vaikka hän olisi toisella puolella maailmaa, kuvissa hän on aina vierelläni. Väreissäkin olen rauhallisten sävyjen kannattaja. Mitään punaista en kotiini halua, sillä elämäni on muutenkin hektistä. Ympäröin itseni mieluummin harmaalla ja sinertävällä. 

Itse en laittaisi isoihin kuvatauluihin kasvokuvia, vaan mieluummin fiiliksiä. Tunnelmakuvat on helpompi siirtää seuraavaan paikkaan, kun haluaa vaihtelua.

Lue lisää