Rakkain kuva seinälle

Rakkain kuva seinälle

Mistä kuvasta tekisit itsellesi taulun? Mihin sen ripustaisit? Kolme kuviin viehtynyttä paljastaa rakkaimman kuvansa ja sen paikan.

Isoäidin selfie tauluksi

Hilkka Asantin rakkaassa kuvassa paljastuu pitkään varjeltu salaisuus. 

”Tämä kuva on minulle rakas. Siinä paljastetaan salaisuus. ’Jos suostut vaimokseni, minä rakastan sinua. Jos et suostu, niin ei puhuta tästä koskaan.’ Näin kirjoitti ukkini Eelis Sammallahti kauniille valokuvaajalle Hildur Larssonille ja tulos näkyy kuvassa. 

Tässä entisajan selfiessä vuodelta 1914 mammani Hildur antaa suukon ukilleni. Nuori pari oli pitänyt kosinnan salassa todella pitkään, mutta kuva kertoo häiden olevan tulossa. Ja voi sitä rakkauskirjeiden määrää, joita he toisilleen kirjoittivat! Olen koonnut ne tähän kuvakirjaan. 

Alkuperäinen kuva kosinnasta on pieni ja ryppyinen. Haluaisin teettää kuvasta taulun. Ripustaisin sen olohuoneen kaapin päälle. Se on paikka, joka iskee ensimmäisenä silmään, kun astuu huoneeseen.”

Ruotsin Lapista otettu kuva palauttaa Jarkko Leinosen mieleen kalastusreissun tunnelman.

Luontokuva pääsee vessan seinälle

Tunturiin helikopterilla, kalastusta, vaeltamista ja hyvää seuraa. Ruotsin Lapista otettu kuva palauttaa Jarkko Leinoselle reissun tunnelman kotinurkkiin. 

”Vuosien ajan teimme hienoja vaellusreissuja poikaporukassa Lapissa. Tätä kuvaa katsoessa pystyn palauttamaan mieleeni fiilikset, joita reissulla oli – sellaista lugn och ro -meininkiä.

Tämä Sandåslandetissa ollut leiripaikka on yksi komeimmista, joita on nähnyt seisovan veden ääressä. Telttamme oli kannaksella, jonka toisella puolella avautui samalla lailla järvi kuin kuvassa. Sää oli poikkeuksellisen tyyni Ruotsin tunturi-Lapin keliksi. Vettä ripotteli jonkin aikaa, minkä jälkeen kalat alkoivat pintomaan. Kaveri sai hienon taimenen vastarannalta virvelillä. 

Lensimme tunturiin helikopterilla Kiirunasta. Kalastimme ja vaelsimme kuusi päivää. Viimeisellä reissulla minua alkoi kiinnostaa kuvaaminen enemmän kuin kalastaminen. Jos nyt lähtisin reissuun, jättäisin kalastamisen ja keskittyisin kuvaamiseen. Maisemat ovat mahtavat, ja vaikka ollaan karulla seudulla, maasto on värikylläinen.

Tätä nainen ei voi ymmärtää: haluaisin ripustaa tämän kuvan vessaan tai kylpyhuoneeseen. Ne ovat rauhan paikkoja. Mökki olisi toinen vaihtoehto.”

Sisustusbloggaaja Kati Pilli-Sihvola haluaa nähdä rakkaan kuvan lapsistaan heti herättyään.

Taulu saunanraikkaista lapsista

Sisustusbloggaaja Kati Pilli-Sihvola haluaa nähdä rakkaan kuvansa heti herättyään.

 “Haluan kotini seinille muistoja niistä hetkistä, jotka ovat minulle rakkaita ja unohtumattomia. Haluan pitää ne mukanani joka päivä. Tämä kuva lapsista on minulle korvaamaton. Laitoin sen makuuhuoneeseen, jotta näen sen aina aamulla ensimmäisenä, kun herään. 

Otin kuvan vuosia sitten kesällä ilta-auringossa. Olimme tulleet saunasta ja lapset tuoksuivat saunaraikkailta. Kuva vie minut aina siihen hetkeen takaisin. Pidän kuvista, jotka on otettu tilanteista, matkoilta ja lapsista. Pönötys ja liiallinen suunnitelmallisuus eivät ole minun juttujani.”

Lue lisää