• Hetket kuvina – kuin tilaustyönä tehty kappale

  Jore Marjarannan kappale Hetket kuvina soi Ifolorin uudella yritysvideolla. Se kuvaa osuvasti valokuvien merkitystä: niiden avulla säilyvät rakkaat muistot ja yhteys omaan menneisyyteen.

  Ifolorin markkinointijohtaja Tiina Eerola oli ajamassa kotiin tennistreeneistä, kun autoradiossa soiva kaunis kappale kiinnitti hänen huomionsa. Kappaleessa toistui sanapari hetket kuvina. Sehän voisi olla meidän sloganimme, Eerola ajatteli. ”Kuvakirjaa elämämme kotimatkallani selailen”, laulettiin seuraavaksi.

  –Olin ihan ihmeissäni, että kuka on tehnyt laulun, joka kuulostaa siltä kuin se olisi tehty tilaustyönä Ifolorille, Eerola nauraa.

  Kotiin päästyään Eerola ryhtyi heti googlaamaan ja sai selville, että kyseessä oli Jore Marjarannan kappale Hetket kuvina. Kappaleen kuultuaan Eerolan kollegatkin olivat samaa mieltä: kappale kuvaa todella hyvin juuri niitä asioita, joita Ifolor haluaa välittää asiakkailleenkin.

  –Haluamme muistuttaa ihmisiä siitä, että kun nykyään otetaan paljon valokuvia, niin muistettaisiin myös teettää niistä paperikuvia, kuvakirjoja tai muita kuvatuotteita, koska ne saattavat kadota, jos puhelin menee vaikka rikki. Silloin on liian myöhäistä nauttia kuviin tallentuneista hetkistä, Eerola sanoo.

  Niinpä Marjarantaan otettiin yhteyttä ja tehtiin sopimus, että Ifolor ostaa kappaleen käyttöoikeudet. Yhteistyön ensimmäisiä hedelmiä kuullaan tuoreella yritysvideolla, jonka taustalla kappale soi.

  ”Kuvat liukuu ajatuksiin, pieneen hetkeen sydän pysähtyy – siinä katsot mua hymyillen.”

  Nainen ja mies lukevat kuvakirjaa sohvalla

  –Kyllä siinä kylmät väreet menivät pitkin selkää, kun ensi kertaa näin videon. Kappale on kaunis ja herkkä ja toimii vaan niin järjettömän hyvin yhteen videon sanoman kanssa, Eerola kertoo.

  Jatkossa kappaletta kuullaan mahdollisesti myös tv- ja radiomainoksissa.

  Valokuvat ovat kiinnekohta ihmisen menneisyyteen

  Jore Marjaranta ei kappaletta tehdessään ajatellut konkreettisia kuvakirjoja, vaan muistikuvia.

  –Kappale kertoo siitä ajatuksesta, että on poissa rakkaansa luota, ja alkaa mielessään käydä läpi kuvia yhteisistä muistoista ja näkee rakastamansa ihmisen mielessään. Kuvat leijuvat mielessä, kun käy läpi kokemuksia ja kaipaa toisen luo, Marjaranta kertoo.

  Ifolorin ottaessa yhteyttä hän oivalsi kuitenkin heti, että kappale sopii hyvin kuvaamaan myös konkreettisia valokuvia. Marjaranta on tyytyväinen yhteistyöhön.

  –On mielettömän hienoa, että lauluni saa uuden ulottuvuuden tätä kautta. Sillä vahvistetaan mielikuvaa siitä, miksi valokuvia kannattaa tallentaa muuallekin kuin pilvipalveluihin. Ei voi olla varma, pysyvätkö valokuvat tulevaisuudessa tallessa siellä. Jokaisen kannattaisi teettää parhaista kuvistaan paperisia kuvia ja kuvakirjoja. Niitä on sitä paitsi paljon mukavampi myös jakaa toisten ihmisten kanssa.

  Valokuvien tärkeys on kirkastunut Marjarannalle etenkin omien lapsien saamisen myötä.

  –Valokuvien kautta näkee heidän kasvavan pienestä vauvasta aikuisiksi. Valokuvien avulla voi palata menneisiin hetkiin ja vuosiin ja sitä kautta myös peilata omaa itseään ja perhettään. Ilman valokuvia ihmisellä ei ole muistoja eikä kiinnekohtaa menneisyyteen.

  Kuvakirjan selailua

  Kuvakaappaukset Ifolorin yritysvideolta.  

  Lue lisää