Neliönmuotoisissa valokuvissa on 70-luvun retrohenkeä.

Neliökuvat paperille

Neliönmuotoisissa valokuvissa on 70-luvun retrohenkeä.

Ifolorin kuvapalvelu tunnistaa, missä kuvasuhteessa kamerasi on kuvat ottanut tai mihin olet ne rajannut. Valokuvat valmistetaan automaattisesti siinä kuvasuhteessa – myös neliönmallisina.

Neliönmalliset kuvat

Monet kuvien jakopalvelut ja -sovellukset, kuten Instagram, käyttävät neliönmallisia kuvia. Myös kännykkäkuvien tilaussovelluksissa kuvan voi halutessaan rajata myös kuvasuhteeseen 1:1. Ifolorin tilaussovellus on ladattavissa iPhone-, Android- ja Windows 8 -puhelimille.

Neliönmalliset, efektein muokatut kuvat näyttävät hyviltä myös oikeina paperikuvina. Retroefektein muokatuissa kuvissa on vanhojen kuvien tuntua, ja mustavalkoinen kuva taas on varma klassikko. Kiiltävä vai mattapinta? Sen voit valita aina kuvakohtaisesti kuvien tilausvaiheessa.

Mikä on kuvasuhde?

Kuvasuhde

Otetaan esimerkkinä suositut 10-kuvat. Yleisin kuvasuhde on 4:3, tällaisia kuvia ottavat tavallisesti pokkarikamerat ja monet kännykät. Se tarkoittaa käytännössä, että valokuva on 10 cm korkea ja 13 cm leveä. Kuvia tilattaessa kuvan koko tarkoittaa vaakakuvan korkeutta, esim. 10-koko tarkoittaa, että lyhyen sivun pituus on 10 cm. Pidempi sivu tulee sen mukaan, mikä kuvasuhde kuvatiedostossasi on.

Järjestelmäkameroiden kuvasuhde on yleensä 3:2, jolloin 10-kuva on leveämpi – 15 cm.

Neliönmallisen, eli 1:1 kuvasuhteen kuvan leveys ja korkeus ovat samat. Jos tilaat neliönmallisen kuvan koossa 10 cm, saat sen 10 cm leveänä ja 10 cm korkeana.

Neliökuvista kirja tai taulu

Neliökuvista kirja tai taulu

Ja jos neliö on sinun muotosi katsella asioita, niin tässä tulee vinkki: neliönmalliset kuvat näyttävä hyviltä neliönmallisessa kuvakirjassa! Kurkkaa vaikka Deluxe 21x21 cm ja kokeile, millainen kirja sinun Instagram-kuvistasi syntyy.

Neliönmallisista valokuvista saa tehtyä kivoja kollaaseja huoneen seinälle. Kuvista saa tehtyä myös näyttäviä tauluja: ifolorin sisustustauluissa löytyy neliönmallinen koko 40 x 40 cm.

Lue lisää