Vuoden 2020 kuvakirjakilpailun parhaat

Vuoden 2020 kuvakirjakilpailun parhaat

Vuoden kuvakirja 2020 -kilpailun aiheissa näkyi vahvasti Suomen luonto ja sen kauneus. Kokosimme tähän juttuun kaikki kymmenen finalistikirjaa, joita pääset myös selaamaan. 

Vuoden kuvakirja 2020 –kilpailun voittaja

Jukka Risikko

Luontohetkiä

"Luonnossa liikkuminen on aina ollut itselleni tärkeää. Kuvaaminen tuli mukaan vasta verrattain myöhään. Olen ihastellut tunnelmallisia hetkiä, kohdannut eläimiä, nähnyt valon pilkahduksia jokaisena vuodenaikana lähiluonnossa. Seuraan olosuhteita tarkasti ja liikun kamerani kanssa silloin, kun valo on taianomainen. Tavoitteenani on välittää kuvillani luonnon rauhaa ja kauneutta katsojille."

Kilpailun muut finalistit

Marko Junttila

Lapin-Lisä

"Kiireinen työpäivä on ohi. Viikon reissu Lappiin alkaa. Tunturit odottavat valloittajaansa, puhtaat järvet kalastajaansa. Päivät menevät luonnossa. Stressi ja kiire kaikkoaa. Hymy nousee herkemmin suupieleen. Lapin-lisä on tässä mielentilassa tehty. Erikoiset tilanteet ja pienetkin asiat voivat huvittaa. Tämä on positiivinen fiiliskirja Lapinkävijältä."

Jenni Kaartinen

24 tarinaa jouluun

"Kirja kertoo löytökissasta, joka ilmestyi eräänä pakkaspäivänä vanhempieni oven taakse. Siitä päivästä asti kissaneiti on ollut heille rakas perheenjäsen. Kirja on joululahja perheelleni. Tarina alkaa tapaamisestamme ja kuljettaa lukijan vuoden ympäri aina jouluisiin tunnelmiin asti."

Hannele Kaihola

12 kuukautta

"Vuodenaikojen vaihtelu Suomessa on uskomaton seikkailu. Valokuvien ja runojen avulla haluan esitellä kotimaani monimuotoista luontoa."

Noora Kauppinen

Lapin lumo

"Kuvakooste kahden viime vuoden Lapin seikkailuista höystettynä kuviin sopivilla runoilla netin uumenista. Kauneimpia yksityiskohtia matkojen varrelta, suurimmaksi osaksi Suomen, mutta myös Ruotsin ja Norjan Lapista."

Patrik Lauha

Niskajärvi

"Kirja esittelee Jaalan Niskajärven alueen luontoa ja eläimiä valokuvina. Niskajärvi on kirjan tekijälle rakas mökkijärvi, jonka alueella tulee rentouduttua ja valokuvattua ympäri vuoden. Kirja tehtiin alunperin 50-vuotislahjaksi kuvaajan vanhemmille."

Anniina Nummela

Connections

"The jewellery we wear and own have stories. They may be a person’s connection to culture, tradition, personal and family history, or be an important staple of their self-expression. The connections formed can be significant, and the stories worth sharing. This photo book holds my stories."

Anna-Maija Puntanen

Pirkkaranta 1961-2019

"Sukumme kesämökin historiaa kuvina ja tekstinä."

Olli Tasso

Lapin lumo 2018

"Tämä oli ensimmäinen oma Lapin-matkani, matkaseurana ollut puolisoni on käynyt siellä aiemminkin. Halusin tallentaa yhteisen matkamme muistot kuvakirjaksi, kuten teemme kaikista isommista matkoistamme."

Leeni Welin

Tunnelmakuvia Japanista

"Olen lapsesta saakka ollut suuri Japanin ystävä. Myös japanilaiset haiku- ja tankarunot ovat olleet lähellä sydäntäni. Kun vihdoin pääsin kokemaan Japanin kevään kahtena eri vuonna kierrellen maata eri puolilla, kokosin matkakuvista tämän kuvakirjan."

Lue lisää