Äiti ja tytär lukevat kuvakirjaa

ABC-kuvakirja pienelle lapselle

Lapset rakastavat katsella kuvia, erityisesti perheestään ja päiväkotikavereistaan. ABC-kuvakirjassa hauskuus ja hyöty ovat samassa paketissa! Samalla kun selaillaan kuvakirjaa tutuista ihmisistä ja asioista, opetellaan yhdessä aakkosia. Sopii iltasatukirjaksi, jonka tarinaan voi keksiä uusia juttuja joka ilta!

Näin teet ABC-kuvakirjan:

A on Anni-serkku, B on banaani, C on c-vitamiini… voisiko aakkosten opettelu olla hauskempaa, kun ne kertovat lapsen läheisistä ja lempiasioista. Kirjoita aakkoset ja keksi kirjaimiin aiheet. Jokaiseen kirjaimeen löytyy tuttu aihe: perheenjäsenten, sukulaisten ja ystävien nimet, lemmikkieläimet, kotikadut ja lomamatkoista tutut paikat, lempilelut sekä maittavimmat herkut.

Lapsi lukee kuvakirjaa


Etsi aiheisiin kuvat. Jos aiheeseen ei löydy valmista kuvaa arkistoistasi, kuvaa ne. Nyt mielikuvitusta peliin! Joskus kuvaan voi liittyä joku muukin opetus: c-vitamiinia kuvaa appelsiini tai mansikka, joka täyttää vitamiinipankit. Vähän isommille lapsille kuva voi kätkeä sisään arvoituksen: montako P-alkuista asiaa löydät kuvasta?

ABC-kuvakirja: sivulla kirjain O
O niin kuin Olavi-ukki. Pienin kuvakirjamme, Spiral A6, sopii mainiosti lahjakirjaksi lapselle.

Sitten vaan kuvakirjan tekoon!

Tuotevinkki: Spiral-kuvakirja sopii pikkuisiin käsiin. Erityisesti pienemmät koot A5 ja A6 ovat helposti selattavia ja kulkevat kätevästi repussa mukana vaikkapa päiväkotiin tai junamatkoille.

Jos sinulla ei vielä ole Designer-kuvakirjaohjelmaa tietokoneellasi, voit ladata sen täältä. Sieltä löydät paljon lasten kuvakirjoihin sopivia valmiita pohjia. Ohjelmasta löytyy kaikki samat fontit, jotka on asennettu tietokoneellesi. Lisäksi voit kuvittaa kirjasi sivuja erilaisin clipartsein ja taustavärein.

ABC-kuvakirja on superkiva lahjavinkki perheen pienimmille – pukinkonttiin, synttärilahjaksi tai kun aakkosten opettelu on ajankohtaista ja kaipaatte hauskaa yhteistä selailukirjaa!

ABC-kuvakirja: sivulla kirjain H
H niin kuin Hemmo-koira. Tikapuukirjain on helppo muistaa!

Lisää lapselle sopivia kuvakirjavinkkejä:

Tilaa nyt oma kuvakirjasi

Lue lisää