Ilmainen toimitus vain 1.-3. joulukuuta

 • Parhaat kesähetket talteen!

  Parhaat kesähetket talteen!

  Kuvakirja kokoaa muistot

  "Kaikki alkoi arvasta. Voitin 15-vuotiaana 500 euroa ja ostin sillä ensimmäisen digijärkkärikameran", kertoo kokkolalainen Sofia Ylimäki, 21. joka on tallentanut Suomen kesän parhaat hetket yksiin kansiin kuvakirjaksi.

  "Hienolla säällä en pysty istumaan sisällä paikallani, vaan nappaan kameran mukaan ja lähden kuvaamaan. Otan paljon tunnelmakuvia luonnosta ja ihmisistä. Kuvaan eniten auringonlaskun aikaan, jolloin valo on maaginen", kertoo luokanopettajaopintojen ohella omaa valokuvausyritystään Sofia Ylimäki Photographya pyörittävä nuori nainen.

  Sofia Ylimäki

  "Tuosta tulisi hyvä kuva" on Sofian tunnetuin lausahdus.

  Neljä kuvakirjaa tehneen Sofian valokuvausura käynnistyi sukulaisten ja ystävien juhlien kuvaamisella. Pian hän voittikin ifolorin vuoden 2011 kuvakirjakilpailussa oman sarjansa.

  Uusimmassa kirjassa haastavinta oli Sofian mielestä kuvien valinta ja asettelu.

  "Lopulta päätös oli vain tehtävä. Kuvaparit on otettu samassa tilanteessa tai niissä on samaa tunnelmaa. Kirja valmistui muutamassa päivässä."

  Sofia kertoo oppineensa valokuvauksen myötä katsomaan asioita uudella tavalla. Kameran linssin takaa hän huomaa paljon hienoja yksityiskohtia, joita Suomen luonnossa riittää. Kesällä kuvaamisessa on parasta luonnonvalo ja kauniit värit. Kamera kulkee Sofian mukana joka päivä.

  "Otin tämän kesäisen kuvan ystäväni varpaista, kun istuimme kalliolla katsomassa auringonlaskua. Sain siihen upean valon ja rauhaisan tunnelman. Kesän parhaimmillaan."

  Kuva varpaista

  Tilaa nyt oma kuvakirjasi!

  Lue lisää