Gran Canarian kukkaloistoa

Nojatuolimatkalle Kanarialle!

Elämäntapana matkakuvakirjojen teko

Pirjo Lampinen rakastaa matkustamista ja sen dokumentointia. Hän on tehnyt lähes 60 kuvakirjaa, joista puolet ovat matkakuvakirjoja. Viimeisin on Gran Canarialta. Usein hän lähettää tuotoksensa kiitokseksi matkakavereille.

"Mieti mitä haluat nähdä, ota auto alle ja löydä vaikka mitä", sanoo Pirjo Lampinen, 65.

Tutusta matkakohteesta Gran Canariasta paljastui täysin uusia puolia, kun eläkeläispariskunta lähti tutkimaan sitä saarella asuvien ystävien opastuksella. Las Palmasista reissu vei moniin kyliin ja kaupunkeihin kuten Santa Brigidaan, Maspalomasiin, Tejedaniin ja Teroriin.

"Gran Canaria on muutakin kuin pelkkä uima-allas! Tällä reissulla halusimme mieheni kanssa kokea enemmän. Kulinaristeina tutustuimme perinteisiin ruokiin ja viineihin. Tuli sitä keskusteltua myös saarten historiasta ja politiikasta", Pirjo kertoo.

Ystävien reissusta syntyi matkamuisto, Gran Canaria 2015 -kuvakirja. Matkojen dokumentointi kirjan muotoon onkin pariskunnalle jo eräänlainen elämäntapa.

Pirjo Lampinen

"Kuvaan, katselen ja mietin tulevan kuvakirjan tarinaa. Kuvakirja on hyvä tapa koota parhaat kuvat yhteen."

Hän on näyttänyt Gran Canaria -kirjaa sukulaisille ja lähettänyt kiitokseksi matkakavereille.

"Kuvaan paljon merta ja hiekkaa auringonlaskun aikaan. Niihin hetkiin en kyllästy koskaan."

Silmää yksityiskohdille

Kiinnostavimmat matkakuvat Pirjo nappaa kuitenkin katujen varsilta ja toreilta, josta löytyvät ne tavalliset tarinat. Kun uskaltaa, löytää hienoja asioita.

"Reissullamme Santa Brigidassa törmäsimme sattumalta italialaiseen kahvilanomistajaan nimeltä Giorgio Cornacchia, jonka bravuuri oli kauniit kahvit. Hän loihti hetkessä cappuccinon maitovaahtoon upeita kuvioita. Kahvikin oli erittäin hyvää. Hetken juteltuamme selvisi, että hän on voittanut vuonna 2013 Gran Canarian barista mestaruuden."

Pirjo suuntaa pian kameransa kanssa kohti Sisiliaa.

"Minulla on taskussani Gran Canarialla tapaamani nuoren naisen antamia vinkkejä. Suuntaan hänen isoisänsä kotikylään Gangiin Palermon lähistölle ja maistan paikallisia herkkuja. Rohkeasti eteenpäin!"

Pirjon vinkit Gran Canarialla kuvaamiseen:

Mantelipuita vuorilla
Mantelipuita vuorilla.

Lähde vuorille!

Tältä saarelta löytyy kuvaamiseen sopivaa karua kauneutta, jylhää maastoa ja pelottavia pikkuteitä. Paras paikka kuvata vuoristoa on saaren keskellä kohoavan vuorenhuipun Pico de las Nievesin ympäristö. Lähellä sijaitsee myös kaunis vuoristokylä Tejeda. Matkusta Gran Canarialle keväällä ja kuvaa vuoristossa kukkivia mantelipuita. Niiden kauneus häikäisee valokuvassakin.

Kalastajakylä Arguineguin

Kalastajakylä Arguineguin

Saaren eteläkärjessä sijaitseva pikkukylä hurmaa tunnelmallaan. Kaunis ranta, värikkäät talot, kalastajaveneet, ravintolat, kapeat kadut. Siinä riittää kuvattavaa.

Maitovaahtotaidetta kahvikupissa

Palkitun baristan kahvila Giorgio

Omistajansa mukaan nimetty kahvila kauniine kahveineen löytyy Santa Brigidasta. Baristan loihtimat koristeeliset kuviot ovat kuin maitovaahtotaidetta.

Hedelmä- ja vihannestiskillä kauppahallissa

Kauppahallit ja torit

Vihanneksia, äyriäisiä ja erilaisia lihoja. Siinä Gran Canarian parhaita puolia. Tällaista valikoimaa ja väriloistoa ei ole Suomessa. Kauppiaat juttelevat ja haluavat innoissaan matkakuviin. Jos hotellissasi on mahdollisuus valmistaa ruokaa, valmista juhlaillallinen kauppahallin valikoimasta ja yhdistä se kuvakirjassasi kauppahallin tiskeiltä ottamiisi kuviin.

Tilaa nyt oma kuvakirjasi!

Lue lisää