• Vuoden 2018 kuvakirjakilpailun parhaat

  Vuoden 2018 kuvakirjakilpailun parhaat

  Kirjoittaja ifolor,

  Vuoden kuvakirja 2018 -kilpailun aiheissa näkyi vahvasti luonto ja sen kauneus, läheiset ihmiset sekä matkat. Kokosimme tähän juttuun kaikki kymmenen finalistikirjaa, joita pääset myös selaamaan. 

  Vuoden kuvakirja 2018 –kilpailun voittaja

  Henna-Kaisa Sivonen

  Pysähtymisiä

  ”Yö ja päivä, varjo ja valo. Ihmeitä voi tapahtua yhdessä yössä”, kertoo kuvin ja sanoin Vuoden kuvakirja 2018 -kilpailumme voittaja Henna-Kaisa Sivonen Pysähtymisiä-teoksessaan. Henna-Kaisa on koonnut kuvakirjoja jo vuosia, mutta kisaamme hän osallistui nyt ensimmäistä kertaa.

  Kilpailun muut finalistit

  Timo Kangas

  Aatu ja Sihteeri

  Aatun ja Sihteerin tarina muodostuu näkemykseen, jossa ihmishenkilön ja eläimen välinen vuorovaikutus on tallennettu autenttisina kohtaamisina. Aatun omaa yksilöllistä ja valloittavaa persoonaa unohtamatta. Minimalistinen teksti avaa kuvan tarinaa hiukan, jättäen katsojalle kuitenkin tilaa omaan tulkintaan. (Kyseiset tekstit avautuvat todenmukaisesti vain läsnäolleille.)

  Marjatta Huuskonen

  Lintukirja

  Kirja kertoo ilosta, minkä lintujen tarkkailu tuo arkeen. Nuoruuden lintuharrastus elpyi eläkeiässä. Kuljen kamera ja kiikari olalla kotipihalla, lähipoluilla ja rannoilla, myös kaukomatkoilla. Havainnoista syntyy digipiirroksia ja pastellimaalauksia.

  Sini Yrjänä

  Minä elän!

  Kuvakirja on voimauttavan valokuvan periaatteella toteuettu voimauttava kuva- ja runokirja. Kuvaajana on toiminut prosessin aikana Sini Yrjänä ja runot ovat kaikki kuvatun Laura Ojan omia runoja. Kirja on siis yhteistyönä syntynyt voimauttava taidekirja.

  Mika Julin

  Mökkielämää ja saaristolaisromantiikkaa

  Kuvakirja jossa vasemman sivun pienet kuvat kuvaavat perheeni mökkielämää ja oikean sivun suuret kuvat ovat taiteellisempia saaristolaisromantiikkaa kuvaavia maisemakuvia.

  Johanna Kaisjoki

  My body is my journal

  Merkittyjä naisia ja miehiä, jotka ovat ylpeitä kuvista ihollaan. Upeita ja rohkeita henkilöitä kuvattuna tatuointien näkökulmasta, ihmistä unohtamatta. #Tattooproject2016 is still on!

  Tuula Kotila

  Peikkojen kesäretki

  Kirjassa on tarina nukketaloissa asuvien peikkoperheitten retkestä Koillismaan kauniissa luonnossa.

  Terhi Hursti

  Rakkauskirje Venetsialle

  Olen oleillut Venetsiassa useita kertoja ja siitä on tullut hyvin rakas kaupunki minulle. Olen unohtanut kaikki turistit ja olen kuunnellut kaupungin sykettä. Olen antanut kaupungin tulla luokseni ja olen päässyt näkemään kaupungin sielun. Venetsia on vienyt sydämeni. Oli pakko kirjoittaa kirje rakkaalle kaupungilleni. Kiitokseksi.

  Tuula Fagerholm

  Ruskean sävyjä

  Ruskea on upea väri, ei ollenkaan tylsä ja arkipäiväinen. Kuvakirjani sisältää vain ruskeasävyisiä kuvia.

  Leena Herttua

  Traktorimiehen syyskiireet

  Idea lähti siitä, kun seurasin lapsenlapsen suurta innostusta traktoreita, puimureita ym. koneita kohtaan. Heti pienestä ollaan niin innoissaan. Ja, kun hän itsekin pääsi joskus mukaan puintireissulle, olihan se hänelle suurta juhlaa. Mitkään paalitkaan eivät häneltä jää huomaamatta, nekin ovat tärkeitä. Myös omilla traktoreilla leikkii ja on muutenkin reipas ja iloinen kaveri. Pitää myös luonnossa liikkumisesta.

  Lue lisää