Vuoden kuvakirja 2014

Kultaisten auringon säteiden reunalle

Esittelyssä Vuoden kuvakirja 2014

"Äiti, mitä sinä näet kun suljet silmäsi?" kysyy pieni tytär. Siitä kysymyksestä tuli aihe kuvakirjaan, jonka kontiolahtelainen Sari Kaija teki ifolorin kuvakirjakilpailuun. Kirja äänestettiin Vuoden kuvakirjaksi 2014.

Selaa Vuoden kuvakirja 2014 -voittajaa:

Kilpailua varten tehtyyn kuvakirjaan tallentuivat Sarille tärkeät paikat ja asiat. Kirjassa pienten tyttärien kysymykset äidin selaamista kuvista saavat vastauksensa – ja enemmänkin. Kirja on täynnä elämänohjeita, joihin tyttäret voivat palata myöhemmin aikuisuuden kynnyksellä.

Kuvakirjoja Sari on tehnyt omien sanojensa mukaan tosi paljon. Perheen kuvat on tallennettu kansiin jo pitkään muun muassa perinteisesti vuosikirjana. Valokuvaajana ja graafikkona Sari on tehnyt myös mm. hääkuvakirjoja.

Mitä vinkkejä Vuoden kuvakirjan tekijä antaa muille kuvakirjan tekemistä suunnitteleville?

Vuoden kuvakirja 2014 -kirjan kansi

"Kannattaa valita itselle tärkeä aihe, sellainen mikä itseä liikuttaa. Luova ajattelu on avain hyvään kuvakirjaan. Sillä ei ole väliä, ovatko kaikki kuvat teknisesti hyviä tai oikeassa aikajärjestyksessä", Sari pohtii. Voittokirjassakin 15 vuotta vanhat, vähän rakeisetkin kuvat on yhdistetty uusiin ja tuotu mukaan tarinaan. Kokonaisuus ratkaisee.

Kun sulkee silmät, on helpompi löytää tie perille. Tässä kirjassa tie vie kultaisten auringon säteiden reunalle.

Vuoden kuvakirja 2014

Kirjan nimi: Kun suljen silmäni…
Deluxe A3 -kuvakirja
, 36 sivua

Tilaa nyt oma kuvakirjasi

Lue lisää