Ifolorlaisilla on kädessään valokuva omasta intohimostaan

Jo yksikin kuva kertoo tarinan

Kirjoittaja ifolor,

Jos sinun pitäisi valita yksi kuva, joka kuvastaisi asiaa, johon suhtaudut intohimoisesti, mikä se olisi? Sen halusimme selvittää, joten pistimme pystyyn kuvakisan, jonka teemana oli intohimo.

Tuhansien kuvien joukosta poimimme muutaman, jotka jäivät mieleemme. Kurkkaa, millaisia intohimon kohteita ihmisillä on ja miten se kerrotaan yhdellä kuvalla.

Luontokuvia läheltä ja kaukaa

Pekka Ala-Kulju

Viisi ifolorilaista pääsi valitsemaan kolme suosikkiaan eri kategorioista. Luontokuvasuosikkinsa valitsi Pekka. Hän itse kuvaa niissä ympäristöissä missä tykkää liikkua – luonnossa ja kaupungissa. Ja mieluusti niin, että kuvassa on mukana myös ihmisiä tai eläimiä. Aina on parempi, jos kuvaan saa vangittua jotain erikoista tai hauskaa.

Auringonlasku Turun telakkarannassa

Pekan valinnat kategoriasta Luonto:

1. Kaunis auringonlasku Turun telakkarannassa. Noora, Sauvo.

”Valitsin kuvan sen rauhoittavan tunnelman ja mielenkiintoisten yksityiskohtien ansiosta. Aito tunnelma, useat yksityiskohdat ja tasapainoinen sommittelu – siinä on hyvä ohjenuora myös omaan kuvaamiseeni.”
Aurinko laskee sillan taa Myanmarissa

2. Viime reissu Myanmariin oli kaikkein unohtumattomin. Marina, Espoo.

”Tässä kuvassa on jännittävä aihe – erikoinen silta ihmisineen yhdistettynä upeaan luontoon. Vastaavanlaisia kohteita yritän itsekin etsiä.”

Kaakkuri kultalammella

3. Kaakkuri kultalammella. Paula, Suomussalmi.

”Upea kuva! Kivasti sommiteltu ja aidon oloinen. Värikkyys, tietynlainen hauskuus ja heijastuksella leikittely inspiroivat.”

Harrastuskuvissa on vauhtia

Marja Eräpohja

Marja innostui harrastusaiheisista kuvista. Hänen mielestään kuvassa tärkeintä on fiilis ja oikea ajoitus. Liikkuvan kohteen kuvaaminen innostaa, liian asetellut kuvat eivät. Parhaat kuvat ikään kuin varastavat hetken. Marja sanoo itse kuvaavansa ”hävettävän vähän” ja kuvat myös tuppaavat jäämään puhelimen arkistoihin.

Moottorikelkkailija ajaa keula pystyssä aurinkoa vasten kuvattuna

Marjan valinnat kategoriasta Harrastus

1. Vauhdin hurmaa luonnossa! Marika, Pelkosenniemi.

”Kuvassa välittyy kelkkailijan ajonautinto puuterilumessa, poissa yleisiltä ajoreiteiltä. Täydellinen tilannekuva ja värimaailma! Kuva kannustaa leikkimään kameran ominaisuuksilla.”
Ratsastaja ja hevonen

2. Kevätauringosta nauttimassa kera ylvään suomenhevosen. Heidi, Veteli.

”Pidän mustavalkoisista valokuvista. Niissä on yleensä omanlaista mystiikkaa ja eteerisyyttä. Pidin myös tästä kuvasta, koska se on niin intensiivinen. Siinä näkyy selkeästi tuntien harjoittelu, sitoutuneisuus sekä hevosen ja ratsastajan välinen luottamus ja keskittyminen.”
Laskettelijan hypyn vaiheet kaikki samassa kuvassa

3. Iltahyppy Sappeella! Hyppääjä Jon Sallinen. Timo, Vantaa.

”Tykkään vauhdikkaista lajeista, missä viedään kroppa äärirajoille. Kuvan värit miellyttävät silmää. Innostuin kuvasta vaikka en sitä ole itse napannut. Luulen, että kyseessä on kokenut kuvaaja ja käyttänyt erityistoimintoja, sillä onnistunut kuvaamaan hypyn joka käänteen. Voi kunpa omiinkin kuviin saisi samanlaista wow-efektiä!”

Valokuvaus on taidetta

Katja Sipponen

Katja pääsi valitsemaan kuvia kulttuurin ja taiteen saralta. Hänen ottamissaan kuvissa on usein ikuistettu maisemia ja nähtävyyksiä sekä hauskoja yksityiskohtia matkakohteista – portaita, ikkunoita, erikoisia värityksiä ja muotoja.

Kitaran osia lähikuvassa

Katjan valinnat kategoriasta Kulttuuri ja taide:

1. Musiikki. Jarmo, Oulu.

”Hieno kuvakulma, joka tuo oman intohimon esille. Miten paljon yksinkertaisella kuvalla voikaan kertoa asioita ja herättää ajatuksia.”
Talvinen maisema: jäätynyt järvi ja ladon kulma

2. Talvimaisemaa. Samupekka, Somero.

”Kuva on todella taiteellinen, kuin maalaus. Satumainen tunnelma inspiroi!”
Luonnontieteellisen museon portaikko

3. Luonnontieteellinen museo. Joski, Helsinki.

”Kuva itsessään on kuin taideteos. Hieno kuvakulma.”

Kuvat rakkaimmista ovat arvokkaita

Tiina Eerola

Tiina ikuistaa valokuviin ja kuvakirjoihin rakkaimpia asioitaan eli koiraansa ja perhettään, hän valitsikin kuvat sydäntä lähellä olevasta kategoriasta. Tiina itse kuvaa eniten matkoillaan, koska siten reissut voi nojatuolimatkailla monta kertaa uudestaan!

Mäyräkoiranpentu jolla on lunta kuonollaan

Tiinan valinnat kategoriasta Perhe ja lemmikit:

1. Mäyräkoiranpentu Alexandra ensimmäistä kertaa ulkona isossa maailmassa. Kati, Lempäälä.

”Tämä kuva valloitti sydämeni söpöydellään. Pisteenä i:n päällä on kuonon päässä nököttävä lumi.”
Hevonen laukkaa lumessa sinisen hetken aikaan

2. Intohimoni on hevoset ja valokuvaus, otos kantaa nimeä "Sininen Hetki". Rita, Luvia.

”Vauhdikas hetki ja satumainen tunnelma on onnistuttu tallentamaan yhteen kuvaan. Upeat siniharmaan sävyt!”

Pieni poika poseeraa hattu ja aurinkolasit päässä

3. Intohimoni on perhe, johon kuuluu tämä ihana poika ❤. Karoliina, Tampere.

”Pikkumiehellä on asennetta ja kuvassa on kiva kontrasti – pieni poika ja ’pahismeininki’.”

Nojatuolimatkailua ja akuuttia matkakuumetta

Riikka Aalto

Riikalle matka-aiheisten kuvien selailu aiheutti akuuttia matkakuumetta: Maailmassa on niin paljon paikkoja, joissa hän haluaisi käydä. Riikka kuvaa matkoillaan urbaaneja, yllättäviä yksityiskohtia, kuten katutaidetta tai asfaltin raosta puskevaa kukkaa.

Durholaeyn musta hiekkaranta Islannissa

Riikan valinnat kategoriasta Matkailu:

1. Durholaeyn mustat hiekkarannat Islannissa. Diana, Kotka.

”Tästä kuvasta huokuu tuulisen päivän tunnelmaa. Voin oikein kuvitella, miltä tuntuisi istua tuolla rannalla katselemassa auringonlaskua. Tykkään myös kuvan sommittelusta.”
Pueblo Blanco, Espanja

2. Pueblo Blanco - sinivalkoinen kylä kaukana Suomesta muistuttaa väreillään omista juuristani. Jonna, Mijas Pueblo Malaga.

”Tunnelmasta toiseen. Näen itseni kävelemässä pieniä kujia pitkin auringon paahteen jäädessä markiisien ulkopuolelle. Unenomainen tunnelma, autiot kadut - mutta ikkunoista kantautuu klassisen musiikin säveliä, astioiden kilinää ja naurua. Pidän myös sinisen ja valkoisen sävyistä kuvassa. Luulin ensin että ollaan Kreikassa, mutta kuvateksti kertoi toisin.”
Vanhoja autoja ja ihmisiä Havannassa

3. Havanna on pakko kokea ainakin kerran elämässä. Outi, Tornio.

”Olen haaveillut matkasta Kuubaan, ja kuvan avulla voin hieman kuvitella millaista siellä olisi. Vanhoja autoja, latinorytmejä, pakokaasun katkua, vanhan ajan kiireetöntä tunnelmaa!”

Tämä oli pintaraapaisu kisaan lähetetyistä kuvista.

Lue lisää