Miljoona syytä tehdä kuvakirja

Miljoona syytä tehdä kuvakirja

Mistä aihe kuvakirjaan? Ihan mistä vain! Kuvakirjan, sen ihka ensimmäisenkin, voi tehdä myös lahjaksi. Ne tuovat iloa sekä kirjalahjan saajalle että tekijälle itselleen. Lue asiakkaidemme koskettavia tarinoita.

Kirja-aiheita lapselle

Lapselle

"Kun tyttäreni syntyi, tein kirjan, johon kaikki ystäväni kirjoittivat muiston tyttärelleni. Jokaisen muiston kohdalle liitettiin kuva. Kirja tuli täyteen ja alkoi hajoilla, silloin tein kirjasta ifolorkirjan, johon kirjoitin kaikki muistot ja skannasin kuvat. Tyttärelläni on kirja joka säilyy."
Ruusunen

"Poika aloitti päivähoidon aika pienenä, vain reilun vuoden ikäisenä ja mahdollista koti-ikävää helpotettiin teettämällä pieni Ifolorkirja, jossa on kuvat mm. isistä, äidistä, kodista, mummosta ja tietysti moposta! Hoitoura alkoi hyvin."
Leila L

Kuvakirjassa siirtyy myös pala suvun perinteitä, kuten tässä Himman tarinassa reseptit äidiltä tyttärelle:
Tyttäreni kadotti reseptivihkonsa ja siitä sain idean tehdä hänelle leivontakirjan joululahjaksi. Keräsin siihen kaikki suvun parhaiksi havaitut reseptit, joista tiesin hänenkin pitävän. Höystin kirjaa vanhoin valokuvin ja huomautuksin. Kirjaa tehdessäni palasin samalla omaan lapsuusaikaani."

Kirjaideoita ystävälle

Ystävälle lahjaksi

Entiselle nuorelle tuli kuvakirjaa tehdessä lämpimiä muistoja vuosien takaa:
"Ystäväni antoi minulle uskomattoman hienon lahjan: hän oli löytänyt 20 vuotta vanhoja negatiiveja, teettänyt niistä kuvat ja vielä Ifolorkirjankin! En ollut tunnistaa nuoria tyttöjä, meillä riitti hupia ja nostalgiaa koko illaksi kuvia selatessa. Nyt kirjaa on kierrätetty kaikilla kavereilla!"

"Tein ystävyyden kirjan lahjaksi. Kuvasin ystäväni maalaamat joulukortit vuosien takaa. Etsin ensimmäiset yhteiset kuvamme 45 vuoden takaa ja paljon muita yhteisiä juttuja, joita kuvasin."
Kirjamalja ystävälle

"Ikuistimme ihanat hetkemme joka kesältä vuodesta 1985 tähän päivään saakka kuvakirjaan. Kirjan sivuilla voi huomata, kuinka kesämökkimme miljöö ja mökkiläiset ovat muuttuneet vuosien saatossa."
Emppu

Yllätykseksi

"Keksin tehdä vanhemmilleni 20-v hääpäivälahjaksi heidän aikaisemmin tuona vuonna tekemästään Kiinan matkasta. Kopioin kuvat salaa itselleni ja sain sisareni mukaan kirjan tekemiseen. Juhlapäivänä annoimme kirjan ja selvisi, että siinä olikin vasta puolet matkasta."
Suva

"Teimme sisarusporukalla äidille ja isälle kultahääpäiväksi kuvakirjan, jonka kasaamiseen käytimme pääosin perinteisiä paperisia valokuvia. Näitä sitten skannattiin, mutta kyllä kannatti, kun saimme heiltä onnen kyyneleiset halaukset."
Orvokki59

"Otin kuvia, jota teen tosi harvoin, työkaverin eläkkeelle jäämisen järjestelyistä. Kaikki oli hänelle yllätystä. Kuvista rakentelin ihan kokeeksi Ifolorkirjaa. Siitä tuli tosi kiva kirja. Annoin kirjan hänelle läksiäislahjaksi. Lahja oli yllätys ja ikimuistoinen mukavasta päivästä."
Ikka

Kirjaideoita historiasta

Historian havinaa ja muisteloita

"Vaarini oli kirjoittanut sotakokemuksistaan kronikan, johon oli liimannut sodanaikaisia kuvia. Vasta 90-vuotiaana vaari viimein halusi tuoda tarinansa pöytälaatikosta julki. Ifolorkirja oli täydellinen tapa tallentaa vanhat kuvat sukulaisille ja näyttää millaista elämä sodan aikaan oli."
Sirtuuna

"Lapsuusperheessäni ei valokuvia otettu. Tuttavat ja sukulaiset joskus sentään meidänkin tekemisiä tallensivat. Mustavalkoisia, paljon kärsineitä kuvia löytyi isäni ja äitini jäämistöstä, muutamia oli itsellänikin. Keräsin kaikki, skannasin ne, korjailin ja tein ifolorkirjan."
Sinikka

"Tein Ifolorkirjan meidän veljesten urheilutuloksista ja saavutuksista 1970-luvulta 2010-luvulle asti keräten kirjaan kuvia ja lehtileikkeitä tulosten lisäksi. Näin sain talteen pitkän ajanjakson tärkeistä urheilutapahtumista hyvän urheiluhistorian kirjan veljesten urheilu-uran ajalta."
Urheiluhistoriaa

Kirjaideoita matkoista

Matkamuistoja

"Sen kannessa on geisha, ei suklaa, vaan oikea sellainen Kiotosta. Takakannen kruunaa upea lumihuippuinen Fuji. Ensimmäiseen kuvakirjaamme tallentui poikani kanssa tehty upea matka keväiseen Japaniin. Tämän kirjan kanssa elän aina uudelleen Tokion neonvalot, Kioton temppelit ja ne kirsikankukat.”
Sakuran aikaan

"Pariisi on aina ollut haaveissani, mutta en koskaan uskonut pääseväni sinne. Ihana tyttäreni kuitenkin vei minut sinne kolme vuotta sitten. Hotellihuoneen parvekkeelta avautui uskomaton näkymä Sacre-Coeur basilikalle. Minä Pariisissa, ihmeellistä! Muistona on hieno Ifolorkirja."
Tuula

"Tehtiin poikaystäväni kanssa road trip Jenkkilässä. NYC, Vegas, New Orleans, Appalakit, Washington ja itärannikon ihmeet tallentuivat huimaan Ifolor-kuvakirjaseikkailuun, jossa vilisivät pilvenpiirtäjät, krokotiilit, harmaakarhut, seriffit, ostosparatiisit, dinerit ja loputtomat high wayt + kihlaus!"
Orvokki

Jos mietit ikimuistoista tapaa kosia, sen voi tehdä kuvakirjassa, kuten Niina teki karkauspäivänä:
"Olin varoittanut avopuolisoani, että jos ei karkauspäivään mennessä ole kosintaa kuulunut, minä kosin. Koska sitä ei kuulunut, tein Ifolorkirjan kahdeksasta yhteisestä vuodestamme ja viimeiselle sivulle kirjoitin: Will you marry me? Onnistuin yllättämään mieheni ja nyt olemme naimisissa."

Kirjaideoita juhlakirjoille

Juhlakirja

Ja kun juhlat on huolella järjestetty, kannattaa juhlatunnelma ottaa talteen:

"Oli asua, kampausta, ruokaa, musiikkia ja viiniä. Kaikki 50-luvun malliin. Poikani kuvasi ja mä tein kirjan muistoksi. Kirjan jota on esitelty kaikille ystäville. Selattu joka päivä ja muisteltu!"
ikki

"Kaverini pääsi viime keväänä ylioppilaaksi. Kuvasin juhlat ja kaverini äiti pyysi kuvakirjaa. Ryhdyin toimeen ja kokosin yhteen ottamiani kuvia sekä vieraiden hauskoja lauseita yhteen. Kansilehdellä lukee kaverini legendaarinen puhelinsoitto opettajalle: Mitä pääsinks mä ylioppilaaks?"
Roosa

"Tätini täytti 100 vuotta. Kuvasin juhlissa onnittelemassa käyneet sekä kauniit kukkakimput ja tarjoilupöydän antimet ja koostin niistä kuvakirjan, johon myös tekstinä kirjasin onnittelijoiden nimet. Saimme siitä kauniin muiston ja sukulaisten nimiä muistojen kirjaan."
Harrastelijakuvaaja

Kirjaideoita kiitokseksi

Kiitokseksi

"Muutimme vieraalle paikkakunnalle. Avuksi tulivat naapurit, kasikymppiset Toini ja Niilo. Tein kiitoskirjan kotiseuturetkistämme. Kannessa pariskunta astelee autoa kohden: Niilolla hattu ja keppi ja Toinilla Niilon tekemä eväskori kainalossa. Taustalla punainen mökki ja kukkapenkit."
Hellevi Helga

"Lapsellani oli ollut IHANA luokanvalvoja koko ala-asteen ajan. Kuudessa vuodessa varmasti kiintyy oppilaisiin jollain tasolla? Tein opettajalle kirjan nimeltä Marjutin mussukat, missä oli läpileikkaus kuudesta yhteisestä vuodesta."
Piipa

Kirjaideoita

Sinustakin kirjailija?

"Olen lapsesta asti aikonut kirjoittaa joskus satukirjan. 4. luokalla haaveilinkin kirjailijan urasta. Elämä kuljetti minua sitten eri tielle ja nyt opiskelen sairaanhoitajaksi. Toteutin unelmani Ifolorkirjan muodossa. Valokuvasin äitini huovuttamia tonttuja ja kirjoitin kuvien ympärille sadun."
Tiina

"2,5 vuotta sitten aloin kuvata uuden ruokavalioni värikkäitä annoksia ja asiakkaiden pyynnöstä, sekä kasvaneesta rohkeudesta ja itseluottamuksestani kummuten tein omista ohjeistani ruokakirjan, joka ilahduttaa sekä itseäni että ihmisiä ympärilläni. Yksi toteutunut haave!"
Avocado

Lainaukset ovat asiakkaidemme lähettämiä tarinoita Miljoona kuvakirjaa -kilpailussa vuonna 2013.

Tilaa nyt oma kuvakirjasi

Lue lisää