Tee kuvaparista hauska kuvataulu

Kuvaa rakas kuvamuisto uusiksi!

Kaiva esiin sinulle tärkeä valokuva menneisyydestä ja kerää kokoon kuvassa olevat ihmiset samaan paikkaan ja samaan järjestykseen kuvattaviksi. Lukiota käyvä Siiri Räisänen halusi ottaa uusiksi lapsuuden valokuvan veljensä Sakarin kanssa. Kuvista syntyi lämminhenkinen kuvataulu valmistujaislahjaksi.

"Muistan tämän päivän hyvin vuonna 2005. Lunta oli tosi paljon, ja olimme ulkona leikkimässä kissamme Sulon kanssa lähellä kotiamme Helsingissä. Veljeni Sakari oli kymmenen ja minä kahdeksan.

Lapsena olimme aina yhdessä, ja Sakari oli paras kaverini ykkös- ja kakkosluokalle asti. Minulla oli seitsemänvuotiaaksi asti puhevika – s, k ja r olivat kadoksissa – ja Sakari tulkkasi puhumisiani muille. Se oli tärkeä juttu. Olin kova tyttö menemään, ja Sakari rauhoitteli.

Meillä oli yhteinen huone. Höpöttelin iltaisin aina tosi myöhään, ja Sakari pyysi monta kertaa, että voitko olla jo hiljaa. Yhteisiä salaisuuksiakin meillä oli paljon. Teimme salaa suihkuhuoneessa sampoista, saippuoista ja hammastahnasta sekoituksia sankoon ja veimme sen saunaan. Sekoituksemme tarkoitus oli karkottaa pakkasherra.

Enää emme vietä yhtä paljon aikaa yhdessä. Näemme lähinnä kotona ollessamme. Molemmilla on omat kaverit, mutta suhteemme on yhä lämmin ja puhumme paljon keskenämme. Kukaan muu ei tajua meidän perheemme juttuja samalla lailla kuin Sakari. Hän tajuaa mitä ajattelen, ja meillä on samanlainen huumorintaju meidän perheen suhteen.

"Lahja, joka muistuttaa meistä"

Pyysin isääni ottamaan kuvan samassa paikassa missä kuva oli otettu, kun Sakari oli kotona käymässä Ahvenanmaalta. Nyt jo 11-vuotias kissamme Sulo otettiin totta kai mukaan, kuten alkuperäisessäkin kuvassa.

Haluan antaa tämän kuvaparin Sakarille valmistujaislahjaksi. Hän valmistuu kokiksi. Olen hänestä tosi ylpeä. Vaikka meistä on tosi paljon kuvia, en ole ikinä antanut lahjaa, joka muistuttaisi meistä. Kuitenkin hän on ihminen, jonka kanssa olen kasvanut – meillähän on ikäeroa vain vuosi ja kahdeksan kuukautta.

Kun katson näitä kahta kuvaa, on hassua nähdä kuinka paljon olemme kasvaneet. Ja kuinka vanhalta me nyt näytämme."

Lue lisää